Direct door naar content

Nomineer Brabantse sporters voor de titel Uniek Sporten Talent 2024

25 juli 2024

Wie is voor jou het Uniek Sporten Talent van 2024? Tot 30 augustus heb je de tijd om sporters of sporteams uit Brabant te nomineren voor deze landelijke prijs. In totaal worden er in drie categorieën prijzen uitgereikt tijdens het Benefietdiner van Fonds Gehandicaptensport in november van dit jaar. Lees hieronder hoe de verkiezing werkt en je sporters kan nomineren!

In totaal worden er in drie categorieën Uniek Sporten Talenten gekozen, namelijk: sporters met een lichamelijke of visuele beperking, sporters met een verstandelijke of meervoudige beperking en sportteams die bestaan uit sporttalenten met een beperking en samen een sport beoefenen. Sporttalenten spelen deze sport in wedstrijdverband, waarbij alle deelnemers bijdragen aan de eindprestatie.

Welke sporters maken kans?
Deelname aan de verkiezing is open voor iedere Nederlandse breedtesporter met een beperking en een leeftijd van boven de zes jaar. De richtlijnen van Uniek Sporten Talent 2024 sluiten (top)sporters die deelnemen aan een talentenprogramma vanuit NOC*NSF (met een A-, HP- of selectiestatus) uit van deelname aan deze verkiezing.

Je kan dus denken aan een sporter die een indrukwekkende prestatie heeft geleverd, een team dat een bijzondere ontwikkeling heeft doorgemaakt of iemand die een inspiratie is voor andere sporters om meer te gaan sporten en bewegen.

Hoe werkt de verkiezing?

  • Tot 30 augustus is het mogelijk om jezelf, andere sporters of teams te nomineren via de website van Uniek Sporten. Daar vul je een korte motivatie in waarom deze persoon of dit team de prijs verdient. Ook lever je een foto of video in bij je motivatie. De organisatie stuurt het talent een mail waarin akkoord moet worden gegeven voor deelname aan de verkiezing.
  • Van 16 september tot 30 september volgt er een eerste stemronde. Per categorie gaan de drie talenten met de meeste stemmen door naar de finaleronde. Een jury kiest per categorie een vierde finalist met een bijzonder verhaal of uitzonderlijke prestatie.
  • Van 14 oktober tot 28 oktober is het tijd voor de finaleronde en kan er worden gestemd. Na die datum worden de stemmen geteld. Per categorie komt er één winnaar uit de bus. De winnaars worden op 18 november in het zonnetje gezet tijdens het Benefietdiner van Fonds Gehandicaptensport.

Nomineer nu de Brabantse talenten
Komt er bij het lezen van dit bericht direct een naam bij jou naar boven? Of denk je dat je zelf aanspraak maakt op de titel uniek Sporten Talent 2024 in één van deze categorieën? Wacht dan niet langer!

Hier kan je de nominaties voor de verkiezing inleveren en vind je alle actievoorwaarden. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente