Vind jouw sport
Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.
Hoe kunnen we de stap naar sport en bewegen verkleinen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in onze regio? En wat kunnen wij daarin voor elkaar betekenen? Deze vragen stonden 30 november centraal tijdens de online start-up van een regionaal netwerk 'Sport en Bewegen met NAH'.
Er zitten veel voordelen aan sporten en bewegen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, maar het blijkt dat de drempel om (weer) in actie te komen hoog is. Hoe kun je deze stap verkleinen en wat kun je precies betekenen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel?
Met een 25-tal deelnemers uit de regio ‘s-Hertogenbosch - sporttrainers, fysiotherapeuten, NAH-professionals, buurtsportcoaches en ervaringsdeskundigen - werd hier nader op ingezoomd. Over wie hebben we het nu precies als we praten over mensen met niet-aangeboren hersenletsel? Waar moet men rekening mee houden bij sporttrainingen? Welk sportaanbod wordt er georganiseerd voor mensen met NAH in de regio?
Na een inspirerende eerste sessie gaat het netwerk met energie door om meer mensen met NAH in beweging te brengen en drempels te verlagen. Ben jij een NAH-ervaringsdeskundige, fysiotherapeut, trainer of bestuurder van een sportclub of NAH-professional? En wil jij ook van betekenis zijn om meer mensen met NAH te laten sporten en bewegen? Neem dan contact op: denbosch@unieksporten.nl of bel naar 06-54354128.
Bekijk hier de factsheet ‘Sport en bewegen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)’.
Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.