Direct door naar content

Veelgestelde vragen professionals

 
 

Alles wat je wilt weten als je begint met sporten en bewegen

Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Zoek dan gerust contact met ons, we helpen je graag verder!

De kans is groot dat er een geschikte sport bestaat! Onze website en app bevatten een volledig overzicht van sporten en filmpjes om je te laten zien wat de sporten inhouden. Ook kan je contact opnemen met de sportclubs voor meer informatie. Wij helpen ook bij het vinden van een geschikte sport en we staan bij met een persoonlijk sportadvies. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de contactpersoon in jouw gemeente.

Dat kan zeker! Ga naar Uniek Sporten Thuis en je cliënt heeft zijn of haar eigen sportschool gratis in huis. Met thuis workouts, workout video’s en sportuitdagingen. Van cardio, krachttraining tot yoga en dans: het kan allemaal gewoon thuis. Een andere mooie optie is Esports: online gamen, wat iemands beperking ook is. Bekijk hier alle Esports mogelijkheden.

Wil jouw cliënt eens een andere sport proberen zonder direct een sporthulpmiddel aan te moeten schaffen? Via Uniek Sporten Uitleen kan er gratis 4 maanden lang een sporthulpmiddel geleend worden. Het hulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op de wensen van jouw cliënt en krijgt advies over het gebruik ervan. 

Onze uitleenservice is helaas nog niet in iedere gemeente actief. Selecteer de gemeente van de cliënt om te kijken of Uniek Sporten Uitleen daar beschikbaar is. 

Veel hulpmiddelen worden via de WMO in de gemeente van de cliënt verstrekt. Maar komt de cliënt na een aanvraag bij de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV geld tekort voor de aanschaf van een sporthulpmiddel, of is de aanvraag afgewezen, dan kan hij of zij bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag indienen voor de financiering. Wij vergoeden 85% van het bedrag dat er nodig is. De overige 15% is een eigen bijdrage met een maximum van 250 euro. Klik hier voor meer informatie.

Merk jij dat degene die je begeleidt helemaal alleen bewegen of sporten saai begint te worden? En is het ook geen type voor een teamsport? Dan kunnen jullie hier een sportmaatje vinden

Sporten en bewegen kost geld. Speciaal voor mensen die wel graag sporten, maar rond moeten komen van bijvoorbeeld een minimuminkomen, zijn er regelingen die hierbij kunnen ondersteunen. Op onze pagina financiën lees je hier meer over.

Er zijn veel vervoersmogelijkheden voor mensen met een beperking. Je cliënt kan bijvoorbeeld gebruik maken van de regiotaxi Valys of de Zonnebloemauto. Ook het openbaar vervoer is een optie. Bekijk hier alle vervoersmogelijkheden voor sporters met een beperking.

Als iemand er de brui aan dreigt te geven of minder gemotiveerd raakt, denk dan eens aan een maatje. Een maatje kan bijvoorbeeld met je cliënt mee naar een sportclub. Dat is gezellig, maar zorgt ook voor de nodige stok achter de deur. Meer informatie over maatjes.

Programma van:

Partners: