Direct door naar content

Vervoersmogelijkheden

 
 
 

Hoe komt jouw cliënt bij een sportclub?

 

Voor mensen met een beperking die willen sporten of bewegen is soms nog wel de grootste uitdaging: ‘hoe kom ik er?’ Daarom hebben we alle vervoersmogelijkheden op een rij gezet.

Bus of trein

Met een rolstoel kun je meestal met de bus of trein reizen. Lukt je cliënt dat niet zelf, dan kun is er extra ondersteuning te vragen via GoOv. Of kijk op Stannah om een uitgebreid overzicht te krijgen van de mogelijkheden om te reizen met openbaar vervoer bij verminderde mobiliteit. 

Regiotaxi en andere mogelijkheden

Als het openbaar vervoer geen goede optie is, kan je cliënt misschien gebruik maken van Valys, de Zonnebloemauto en ANWB Automaatjes. Ga naar Ik wil vervoer voor mogelijkheden in jouw gemeente, waaronder Regiotaxi én alle vrijwilligersinitiatieven. Kijk in de informatiegids Reizen met een Verminderde Mobiliteit voor meer informatie. Of zoek een Fietsmaatje in de buurt.

Sportvervoersvoorziening

Voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking heeft Stichting Special Heroes Nederland een vervoersregeling. Ook individuele sporters en sporters met een visuele beperking kunnen sportvervoer aanvragen! Dit loopt momenteel nog als pilot, maar het doel is om dit op termijn ook permanent te maken.

Kom je er niet uit?

Zit hier geen vervoersmogelijkheid bij die jouw cliënt kan helpen, of heb je andere vragen over vervoer? De contactpersoon in jouw gemeente helpt je graag verder.

 

Programma van:

Partners: