Direct door naar content

Veelgestelde vragen sporters

Alles wat je wilt weten als sporter met een beperking

Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Zoek dan gerust even contact met de contactpersoon in jouw gemeente!

Weet je niet welke sporten er zoal zijn? Via onze website vind je een volledig overzicht van sporten en filmpjes om je te laten zien wat de sporten inhouden. Ook kan je contact opnemen met de sportclubs voor meer informatie. Wij helpen je ook graag bij het vinden van een geschikte sport en we staan je graag bij met persoonlijk sportadvies. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de contactpersoon in jouw gemeente.

Dat kan zeker! Ga naar Uniek Sporten Thuis en je hebt je eigen sportschool in huis. Met oefeningen voor thuis, workout video’s en sportuitdagingen. Van cardio, krachttraining tot yoga en dans: je doet het allemaal gewoon thuis. Of ga voor Esports: online gamen, wat je beperking ook is. Bekijk hier alle Esports mogelijkheden.

Veel hulpmiddelen worden via de WMO in jouw gemeente verstrekt. Maar kom je na een aanvraag bij de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV geld tekort voor de aanschaf van een sporthulpmiddel, of is je aanvraag afgewezen, dan dien je bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag in voor de financiering. Wij vergoeden 85% van het bedrag dat je nodig hebt. De overige 15% is je eigen bijdrage met een maximum van 250 euro. Klik hier voor meer informatie.

Wil je eens een andere sport proberen zonder direct een sporthulpmiddel aan te moeten schaffen? Via Uniek Sporten Uitleen kun je gratis 4 maanden lang een sporthulpmiddel lenen. Het hulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en je krijgt advies over het gebruik ervan. 

Onze uitleenservice is helaas nog niet in iedere gemeente actief. Selecteer jouw gemeente om te kijken of Uniek Sporten Uitleen beschikbaar is in jouw gemeente. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op met de sportconsulent uit jouw gemeente.

Merk jij dat helemaal alleen bewegen of sporten saai begint te worden? En ben je ook geen type voor een teamsport? Dan kun je hier een sportmaatje vinden.  

Als je wilt bewegen of sporten, is soms de grootste uitdaging: ‘hoe kom ik er?’. Zeker als je zelf geen aangepaste auto hebt. Gelukkig zijn er veel vervoersmogelijkheden. Van de bus en trein met ondersteuning, tot en met vervoer voor je hele team. We hebben alle vervoersmogelijkheden voor je op een rij gezet.

Ja, dat kan. Je kunt je zelfs aanmelden voor de eerstvolgende Paralympische Talentdag van NOC*NSF. 

Programma van:

Partners: