Direct door naar content
“Door de Thuis-app haal ik meer uit mijn rolstoel” afbeelding nieuwsbericht

“Door de Thuis-app haal ik meer uit mijn rolstoel”

06 september 2022

Met Uniek Sporten Thuis wordt sporten en bewegen op je eigen tempo pas echt laagdrempelig. Deze gratis app zorgt namelijk dat je met een beperking vanuit huis in beweging kunt komen. Mariëlle Timmermans ontdekte als fanatieke gebruiker al het gemak van de app en vooral dat het ook leuk is om te doen. “Ik daag mezelf graag uit en daar helpt zo’n app ook bij.”

Mariëlle heeft altijd veel aan sport gedaan en ging ook graag wandelen. Uitgerekend door een ogenschijnlijk klein ongeluk tijdens het sporten heeft ze nu een rolstoel nodig. Tijdens een korfbalwedstrijd ging het mis, vertelt ze. “Ik wilde een bal vangen, ik ben nogal lang, dus ik had de bal, maar landde op de voet van een tegenstander en zo klapte mijn voet dubbel. Het leek heel eenvoudig een gescheurde enkelband, maar ik heb te lang mijn voet niet kunnen bewegen waardoor ik complicaties heb opgelopen. Ik ben drie keer geopereerd en uiteindelijk heb ik ook een verkorte achillespees en een spitsvoet, waardoor ik geen normaal looppatroon meer heb. Ik kan in huis rondlopen maar voor lange afstanden heb ik nu een rolstoel nodig. Ik kan dus niet meer korfballen of hardlopen, dat is voorbij.”

Weer wandelen

Omdat ze weer graag aan haar gezondheid wilde gaan werken, deed ze via Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag voor een sportrolstoel met voorzetwiel. Met twee type banden kan ze daarmee nu op ieder terrein wandelen. “Ik wilde weer heel graag gaan wandelen en dan komt er wel eens een zandpad op ons pad. Met een gewone rolstoel rij je jezelf dan makkelijk vast. Het grote voorwiel zorgt nu dat ik wat makkelijker ongelijk terrein op kan. Dat zorgt ervoor dat ik weer kan wandelen.”

Thuis sporten

Toen Mariëlle haar hulpmiddel kreeg werd ze door Uniek Sporten ook op de nieuwe Thuis-app gewezen. Ze was daardoor een van de eerste gebruikers van die gratis app boordevol oefeningen. “Ik werk veel met de uitdagingen in de app. Ik kan ze niet allemaal doen, maar in het begin deed ik dan 30 minuten rolstoelen om het zo op te bouwen. Met die app kun je zo ook met je rolstoel een gezonde leefstijl ontwikkelen.”

Ze ziet de app daarom nu ook als een mooie aanvulling op haar sportrolstoel. “Ik daag mezelf graag uit, ook nu ik niet meer alles kan wat ik vroeger wel kon. Dan kun je denken: wat jammer dat ik de Marathon van Rotterdam niet meer kan lopen, maar dat kun je ook anders bekijken: wat kan ik wel met mijn rolstoel? Zo’n app helpt bij het denken in mogelijkheden.”

Challenges en community

Mariëlle maakt bij de app minder gebruik van de workouts, maar ze vindt vooral challenges en de community een grote meerwaarde hebben. “Ik ben wel competitief ingesteld dus ik vind de ranking bij de challenges ook leuk. Met de community kun je met gelijkgestemden overleggen over het sporten, elkaar vragen stellen en complimenten geven. Dat werkt stimulerend!”

Goed begin

Uniek Sporten Thuis is voor Mariëlle ook nog een ontdekkingsreis, waar ze voor haar gevoel nog lang niet klaar mee is. Ze ziet in ieder geval nu al een duidelijk resultaat. “Mij heeft het geholpen veel meer uit mijn nieuwe sportrolstoel te halen.” Ze heeft namelijk gemerkt dat het sporten met de app stimulerend werkt en vooral ook erg makkelijk is. “Als je nog zoekende bent in wat voor sport je kunt doen dan sport je ook niet veel. Doordat je het nu gewoon gaat doen, en in mijn geval je hartslag omhoog brengt, dan helpt dat om je conditie te verbeteren. Je kan het ook eenvoudig inplannen: ik ga bijvoorbeeld op donderdag rolstoelrijden, dan plan ik dat in waardoor het ook gemakkelijk wordt om te doen. Met de Uniek Sporten app heb je een goed begin, je moet het nog wel zelf doen.”

Niet beperkt

Dat begin kan in de app ook bestaan uit vijf minuten rolstoelrijden, benadrukt Mariëlle als inmiddels ervaren gebruiker. “Je kunt het altijd nog meer uitdagend maken met challenges als rolstoelrijden zover als je kunt. Het helpt je hoe dan ook een gezondere leefstijl te krijgen en te werken aan je fysiek en je conditie. Ik ben Uniek Sporten daarom ook zo dankbaar voor de hulp bij de rolstoel en vooral dat ik niet beperkt word om te sporten en te werken aan mijn gezondheid. Ik denk dat ik daar nu nog meer uit kan halen met behulp van de app.”

Wil je meer weten over de Uniek Sporten app? Neem dan eens kijkje op www.unieksporten.nl/thuis voor meer informatie of download de app direct via de appstore.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: