Direct door naar content
Gratis gezondheidscoach op je mobiel afbeelding nieuwsbericht

Gratis gezondheidscoach op je mobiel

20 december 2022

Iedereen weet dat een gezonde leefstijl belangrijk is als je fysiek en mentaal goed in je vel wilt zitten, maar toch is de helft van de volwassenen in Nederland te zwaar. Het tempo waarin mensen chronische ziektes ontwikkelen, doordat ze te weinig bewegen, is groot. En dit terwijl bewegen juist zoveel klachten kan voorkomen. De wetenschap heeft inmiddels aangetoond dat bewegen je ook gelukkiger maakt.

Bij het ontstaan van overgewicht spelen leeftijd, geslacht, genen, inkomen, leefomgeving, opleidingsniveau, sociaal netwerk en gewoontes een belangrijke rol. Juist door het maken van betere keuzes en door het aannemen van nieuwe gewoontes, kun je écht het verschil maken.

Je gewoontes bepalen je succes

Gewoontes hebben misschien wel de grootste impact op onze leefstijl. Het aannemen van nieuwe gewoontes vinden we vaak lastig. Gelukkig zijn er allerlei apps ontwikkeld om het je makkelijker te maken. Je hoeft je leven vaak niet drastisch om te gooien. Begin met kleine veranderingen, zoals de beweegwissel, de eetwissel, de slaapwissel, de ont-stresswissel. We hebben een top 5 gemaakt met gratis gezondheidsapps, die je dat steuntje in de rug kunnen geven om goed voor jezelf en je naasten te zorgen.

Samen Gezond app
Elke week krijg je een Persoonlijk Weekdoel, uitgedrukt in beweegminuten en stappen. Maar gezond leven is meer dan bewegen. Daarom krijg je naast beweegdoelen in de app ook opdrachten over het leefstijlthema waaraan jij specifiek wilt werken. Wist je dat deze app genomineerd is tot app van het jaar?

Mijn Leefstijlcoach app
Mijn Leefstijlcoach: een handige app die je helpt om stap voor stap nieuwe gezonde doelen te behalen. In de app vind je tientallen verschillende mini challenges. Experts coachen je met motiverende video’s, leuke oefeningen, handige schema’s, slimme tips en natuurlijk heerlijke recepten. Download de app

VGZ Mindfulness app
Ontspanning is een van de vijf pijlers van een gezonde leefstijl. Met de Mindfulness app leer je hoe je je makkelijk kunt ontspannen. De app biedt ruim 75 gratis oefeningen van meditatie tot kinderyoga,. Mindfulness past vooral goed in je leven als je denkt dat je daar geen rust of tijd voor hebt. Download de app

De 7 Minute Workout
Het is wetenschappelijk bewezen dat je met slechts één training van 7 minuten per dag, je je gezondheid al kunt verbeteren. De 7 minuten workout is een laagdrempelige manier om minder te zitten en meer te bewegen. Je kunt kiezen om specifieke spiergroepen te trainen of een mix van oefeningen te doen. En zeg nou zelf, die 7 minuten zijn toch zo voorbij? Download de app

‘Shleep’ slaap app
Bijna een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen. Slaaptekort is een belangrijke factor voor het krijgen van overgewicht of een burn-out. Deze app adviseert niet alleen hoe je beter slaapt, maar ook wat je moet doen om sneller in dromenland te komen. Via de app kunnen gebruikers één-op-één vragen stellen aan slaapexperts. Download de app

 

Het Leefstijl Loket

Begeleiding is slechts één telefoontje bij jou verwijderd. Lukt het zetten van de eerste stap naar een gezondere leefstijl tot nu toe niet? Heb je al zoveel berichten op internet en social media gelezen, maar weet je niet wat je in jouw situatie moet doen? Neem dan contact op met het Leefstijl Loket van Interactie. De Buurtsportcoaches begeleiden inwoners op weg naar een gezonde leefstijl. Ook helpen ze bij het vinden van een passend beweegaanbod in Ermelo.

Het goede nieuws is dat de begeleiding van het Leefstijl Loket laagdrempelig en praktisch is. Je kunt hier volledig gratis gebruik van maken als inwoner van Ermelo en je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Je kunt bij het Leefstijl Loket terecht voor vragen zoals:

  • Ik wil beter eten om op gezond gewicht te komen en te blijven.
  • Ik wil graag beginnen maar ik weet niet hoe en waar.
  • Ik wil meer bewegen, maar het lukt mij niet alleen.
  • Het reguliere beweegaanbod in Ermelo sluit niet aan bij mijn situatie, maar ik wil wel sporten.
  • Ik wil beter slapen, zodat ik meer energie heb om leuke dingen te doen (met mijn gezin).
  • Ik ervaar regelmatig stress en spanning. Hoe kom ik hier van af?

Meer informatie over het Leefstijl Loket lees je hier. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 – 8268 1803.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: