Direct door naar content
Download nu het gratis ebook zomerlocaties afbeelding nieuwsbericht

Download nu het gratis ebook zomerlocaties

18 juli 2024

Het is zomer! Tijd om er eens even lekker op uit te trekken. Nederland heeft nog heel veel bijzondere plekjes om te ontdekken. Als je in een rolstoel zit dan wil je vooraf wel weten of je daar makkelijk kunt komen. Je wilt niet met je wielen in het zand stranden… Daarom hebben wij de 12 mooiste rolstoelvriendelijke stranden en zomerlocaties verzameld in een gratis ebook!

De zomervakantie is dé tijd van het jaar om van het lekkere weer te genieten en af te koelen in het water als het te heet wordt. Het strand is daar natuurlijk de perfecte plek voor. Daar is voor iedereen wat te beleven: zandkastelen bouwen, kuilen graven, beachtennis of lekker in de golven zwemmen. Als je het zand zat bent dan ga je gewoon even een drankje doen op de boulevard. Al die leuke strandactiviteiten zijn voor veel mensen vanzelfsprekend, maar als je in een rolstoel zit dan moet je toch vooraf met van alles rekening houden.

Rolstoelvriendelijke locaties

Kun je bijvoorbeeld op het strand komen met een verhard pad? Zijn er rolstoelvriendelijke toiletten? Zijn de strandtenten bereikbaar? Dat zijn zomaar wat vragen die je beantwoord wil hebben voor je in een volgepakte auto stapt. Gelukkig zijn steeds meer stranden en andere recreatiegebieden al rolstoelvriendelijk. Dat uitzoekwerk hoef je niet meer te doen, want wij hebben de 12 mooiste locaties voor een zomers dagje uit al voor je op een rijtje gezet. .

Strand aan zee en bij plassen

In het ebook vind je een ruime keuze aan stranden waar jij ook heerlijk kunt genieten van Texel tot aan Zoutelande. Behalve zeestranden hebben we ook aantal strandjes bij plassen toegevoegd, zoals Strand Nulde en de Maarseveense Plassen. Per locatie geven we duidelijk aan welke faciliteiten als invalidentoiletten en invalidenparkeerplaatsen je daar kunt vinden. We beschrijven ook nog de leuke extra’s die je kunt verwachten zoals strandrolstoelen of een leuk rolstoelpad door de duinen of tot aan het water.

Dit ebook heeft dus alles voor jou voor een perfecte zomers dagjeweg. Vraag het ebook nu gelijk aan.

Foto: Shutterstock

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: