Direct door naar content
Reizen met de trein gaat op rolletjes met deze nieuwe ICE afbeelding nieuwsbericht

Reizen met de trein gaat op rolletjes met deze nieuwe ICE

25 juli 2024

Zou jij een keer op vakantie willen met de trein? Dat is een relaxte manier van reizen, je hebt geen last van files en het is nog duurzaam ook! Als je in een rolstoel zit, moet je bij een treinreis wat meer vooraf regelen. De nieuwe ICE-treinen die tussen Nederland en Duitsland worden ingezet zijn daarom goed nieuws, want deze hogesnelheidstreinen hebben slimme aanpassingen voor reizigers met een beperking.

Op het traject tussen Amsterdam en Frankfurt rijden sinds vorige maand gloednieuwe ICE-treinen. Deze hogesnelheidstreinen rijden zeven keer per dag vanaf Amsterdam Centraal, via Utrecht Centraal, Arnhem Centraal naar Keulen en Frankfurt. NS en DB willen vanaf 2025 ook een ICE naar München laten rijden. Aan de buitenkant lijken deze nieuwe treinen op de inmiddels 20 jaar oude bekende wit met rode treinen. De vernieuwing zit duidelijk aan de binnenkant en is erop gericht om de reiziger een comfortabele reis te bieden. Elke stoel heeft een tablethouder en een stopcontact en er is meer ruimte voor bagage.

Ingebouwde rolstoellift

In deze ICE-treinen is ook speciaal rekening gehouden met reizigers met een beperking. De treinen hebben al meer deuren om het in- en uitstappen te versnellen. Dankzij een ingebouwde rolstoellift gaat het verlaten en binnengaan van de trein ook op rolletjes. Voor slechtzienden is een systeem met klikgeluiden bij de deur gemaakt. Verder is er een rolstoeltoegankelijk toilet met zijbeugels en zijn er rolstoelplaatsen. De ramen van de nieuwe trein houden zonlicht buiten, maar laten het mobiele telefoonsignaal beter door dan voorheen.

Ga voor meer informatie naar NS.nl

Foto’s: NS

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: