Direct door naar content
Vijf inspirerende podcast over sporten met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Vijf inspirerende podcast over sporten met een beperking

11 augustus 2024

De vakantietijd betekent voor veel mensen: eindelijk tijd om die lijst met podcasttips door te werken. Zeker tijdens de vlieg- trein-, of autoreis naar je vakantiebestemming toe heb je zeeën van tijd voor al die interessante podcasts. Op je luisterlijst kunnen vast nog een paar extra podcasts. Daarom geven we vijf podcasttips over sporten met een beperking.

1. Onbeperkt Podcast

De ONBEPERKT-podcast is een show van Uniek Sporten, waarin Eva Eikhout en Marcel Maijer in gesprek gaan met bekende en onbekende over het overwinnen van beperkingen. Dat heeft al 25 bijzondere afleveringen opgeleverd die stuk voor stuk de moeite waard zijn om terug te luisteren. In het complete overzicht vind je ook veel sporters terug die dit jaar in Parijs in actie komen, zoals Fleur Jong, Diede de Groot, Lara Baars, en Tristan Bangma en Kimberly Alkemade.

2. Moving for Growth met Kimberly Alkemade

Kimberly Alkemade heeft zelf ook een interessante podcast: de Moving for Growth Podcast. Deze podcast maakt de atlete samen met haar partner Hervé Maas om jou mee te nemen in haar leven als paralympische topsporter. Ze vertelt over haar prestaties van het afgelopen seizoen, zoals het verbreken van een wereldrecord, maar ook hoe ze omgaat met tegenslagen. Kimberly laat ook andere atleten aan het woord zoals het aanstormende talent Zara Temmink en Joël de Jong.

Beluister de 6 afleveringen via Spotify of haar website.

3. Chefs de Mission

In deze podcast zorgen Nynke de Jong en Willem Dudok als Chef de Missions voor de optimale voorbereiding op de Spelen van Parijs. Daarbij kijken ze ook vooruit naar de Paralympische Spelen. Esther Vergeer houdt bijvoorbeeld een van de afleveringen een sterk pleidooi voor Paralympische Spelen die exclusiever zijn in plaats van inclusiever. In een andere aflevering staat de parasport boccia centraal: de Chef de Missions gingen langs bij het Nederlands bocciateam om alles te weten te komen over deze sport.

Ga naar de pagina van deze podcast.

4. Jetze Plat bij Goudspraak

In de podcast Goudspraak gaat oud-hockeykampioen Minke Booij in gesprek met iconen uit de sport. In aflevering 8 is onze ambassadeur Jetze Plat te gast. Hij is dé te kloppen man in het handbiken en op de paralympische triatlon. In Tokio leverde hij een ongekende prestatie door in vier dagen drie keer goud te winnen. Als je alles wint wat er te winnen valt, kun je dan nog wel maximaal presteren?

Beluister de aflevering met Jetze hier.

5. Uniek Sporten Vandaag

Ken jij Uniek Sporten Vandaag al? Deze show is live te horen op Allsportsradio en als podcast terug te luisteren. Elke tweede donderdag van de maand tussen 13:00 en 14:00 uur praten Robert Denneman en directeur Fonds Gehandicaptensport Nike Boor je helemaal bij over aangepast sporten. Aflevering 16 ging bijvoorbeeld over de Handbike Battle en in de volgende aflevering werd gesproken over audiodescriptie tijdens het EK voetbal 2024 , de route van handbiker Mitch Valize richting de Paralympische Spelen van Parijs en de G-sportdag bij FC Emmen.

Beluister alle afleveringen hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: