Direct door naar content
Tom Egberink: “Blijf niet achter de geraniums zitten!” afbeelding nieuwsbericht

Tom Egberink: “Blijf niet achter de geraniums zitten!”

30 augustus 2024

Rolstoeltennisser Tom Egberink gaat in Parijs voor de vijfde keer naar de Paralympische Spelen. Hij deed zelf drie keer mee en behaalde in Tokio in 2021 al zilver en brons. Maar die eerste Spelen waar hij nog op de tribune zat, waren misschien extra bijzonder. Dat was voor hem het startpunt van een droom, vertelt hij in een video van The Indian Maharadja.  

Deelname een de Paralympische Spelen is iets unieks, wat voor weinig spelers is weggelegd. “Ik heb in 2008 de mogelijkheid gekregen om te komen kijken vanuit het revalidatiecentrum waar ik toen zat. Dat heeft mij zoveel inspiratie gegeven om te zelf te blijven vechten om daar ooit zelf te kunnen staan.” Vier jaar later stond hij zelf al op de Spelen van Londen 2012 en daarna ook weer bij de Spelen van Rio 2016.

Goud mist nog

In Tokio behaalde hij zijn ultieme doel: zilver in het enkelspel en brons met zijn dubbelpartner Michael Scheffers. Met die twee medailles al op zak heeft hij voor Parijs een duidelijk doel: “Er mist nog een kleur en dat is goud. Dat is toch iets wat mij iedere dag bezighoudt.”

Zoveel mogelijkheden

Tom is geboren met een half been en sport heeft altijd veel voor hem betekent. Daarom heeft hij voor jou ook een duidelijk advies: “Zit je in een rolstoel en wil je ook sporten? Je hebt echt zoveel mogelijkheden waardoor je niet thuis achter de geraniums hoeft te gaan zitten. Dat heb ik ook nooit gedaan. Maak er dus iets van. Probeer iets uit.”

Bekijk de hele video hieronder:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: