Direct door naar content
Vernieuwd Uniek Sporten Thuis gelanceerd! afbeelding nieuwsbericht

Vernieuwd Uniek Sporten Thuis gelanceerd!

03 september 2024

Fit en gezond blijven met een beperking of chronische aandoening wordt nu nog eenvoudiger met Uniek Sporten Thuis. Met de nieuwe website met workouts kun je op jouw niveau en met iedere beperking gewoon vanuit huis aan de slag gaan met jouw sportieve doel. De trainers die de trainingen geven hebben zelf ook een beperking. Uniek Sporten Thuis is dus echt: voor sporters met een beperking en door sporters met een beperking! Paralympisch atleet en trainer van Uniek Sporten Thuis Noah Mbuyamba trapte de lancering af met een live workout in het TeamNL Huis in Parijs.

Wat is jouw sportieve doel? Of je nu wilt afvallen, fitter wil worden, je conditie wil verbeteren of toe wil werken naar een sportieve uitdaging: Uniek Sporten Thuis is jouw startpunt. Uniek Sporten Thuis is namelijk ontworpen om jou te ondersteunen bij jouw plannen en doelen, wat je beperking ook is. Op deze manier doorbreken we barrières die jij vast ook ervaart om met sport of bewegen te beginnen.

Precies wat jij nodig hebt

Op de vernieuwde website vind je workouts voor zowel beginners als gevorderden en alles wat daartussen zit. Deze workouts zijn specifiek afgestemd op verschillende beperkingen en worden gegeven door trainers die zelf ook een beperking hebben. Zij weten dus precies wat jij nodig hebt. Zij delen hun kennis en ervaring om een optimale sportervaring te bieden. Op Uniek Sporten Thuis kom je bekende trainers tegen zoals acteur en trainer in gebarentaal Robin Frings of paralympische atlete Noëlle Roorda. De workouts zijn onderverdeeld in zeven verschillende categorieën, gebaseerd op specifieke beperkingen: blind/slechtziend, chronische klachten, verminderde armfunctie, rolstoelgebruik met verminderde of volledige armfunctie, verminderde beenfunctie en doof/slechthorend.

Ook voor doven en slechthorenden

Uniek Sporten Thuis is ontwikkeld met steun van het Bartiméus Fonds en zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Alle oefeningen zijn voorzien van audiodescriptie en daarnaast zijn de workouts voor doven en slechthorenden voorzien van gebarentaal en ondertiteling.

Workout van Noah

De officiële lancering van Uniek Sporten Thuis was gisteren op een bijzondere plek: het eerste TeamNL Huis bij de Paralympische Spelen van Parijs. Arjo Wijnhorst, founding father van Uniek Sporten, gaf het startsein voor deze belangrijke stap om sport voor iedereen mogelijk te maken. Daarna werd het aanwezige publiek in beweging gebracht door Paralympisch atleet én  bronzen medaillewinnaar verspringen Noah Mbuyamba. Tijdens de lancering gaf hij een voorproefje met een live workout.

Nieuwsgierig geworden? Registreer je dan hier voor dit gratis platform en kom gelijk in beweging!

Uniek Sporten is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en de 336 gemeenten in samenwerking met Rabobank, Nederlandse Loterij, NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: