Direct door naar content
Doe mee als handbiker met Jan Janssen Classic afbeelding nieuwsbericht

Doe mee als handbiker met Jan Janssen Classic

04 september 2024

Op zaterdag 14 september wordt de Jan Janssen Classic georganiseerd. Deze bekende toertocht wordt al sinds 1985 georganiseerd en is nu weer helemaal terug op de kalender. Nieuw bij deze klassieker is dat je ook als handbiker mee kunt doen aan een mooie route van 50 km. Schrijf je dus snel in!

Voor de jonge wielerliefhebbers: Jan Janssen is één van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners aller tijden: Hij won de Tour de France in 1968, de Ronde van Spanje in 1967 en hij werd wereldkampioen in 1964. Deze levende legende kunnen we niet beter eren dan door een klimtoertocht naar hem te vernoemen. Niet in de Franse Alpen maar in de heuvels rond Arnhem. Tijdens de Jan Janssen Classic zal je nog versteld staan van de hoogtemeters die je in Nederland kunt maken.

Ook voor handbikers!

Behalve lekker fietsen in de wijde omgeving van Sportcentrum Papendal heeft de Jan Janssen Classic ook een groter doel voor ogen: Sport en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten. Aan dat doel wordt gewerkt door geld in te zamelen voor het Fonds Gehandicaptensport. Maar ook door jou als handbiker te mogelijkheid te geven mee te doen aan deze mooie toertocht. De route voor handbikers is 50 km lang en je mag ook je buddy gratis mee laten doen.

Wil je een keer een andere route handbiken en met andere enthousiaste wielerliefhebbers fietsen? Dan moet je zeker aan de Jan Janssen Classic meedoen.

Schrijf je nu in!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: