Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Handbike / aankoppelbike voor Maurice

Sporten voor Maurice mogelijk maken!

Hallo allemaal ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Maurice ik ben 56 jr en sinds 2020 rolstoelgebonden.

In mei 2020, heb ik een bypassoperatie ondergaan in beide benen. Doordat ik geen bloedverdunners mee naar huis heb gekregen bij ontdlag uit t ziekenhuis, heb ik 2 weken later een Occulsie/afsluiting van de bloedvaten in mijn rechterbeen gekregen. Dit konden ze niet meer verhelpen en mijn onderbeen moest geamputeerd worden.

3 Weken later moest ik nogmaals geopereerd worden, ditmaal een amputatie door de knie.

Daarna heb ik een lang revalidatieproces gehad. En kwam ik doordat ik 24u per dag in de rolstoel zat in totaal 52 kilo bij. Toen ik zover was dat ik kon starten met lopen dmv een prothese, bleek mijn linkerknie versleten te zijn en moest ik eerst een nieuwe knie krijgen.

In maart 2023 heb ik gevraagd voor een Gastric Bypass operatie. Omdat ik door mijn gewicht me haast niet meer kon bewegen.
Daardoor en door op mijn voeding te letten ben ik nu 56 kilo afgevallen ben.

Op advies van mijn behandeld arts moet ik het sporten goed onderhouden, omdat ik rolstoelgebonden ben is sporten extra belangrijk om op gewicht te blijven en de spierkracht te behouden cq verbeteren.

In mijn revalidatie traject heb ik vaker gehandbiked en dit is heel goed bevallen. Doordat je bij het handbiken bijna alle spieren gebruikt. Voor mij is dit de beste oplossing om te kunnen sporten.
Omdat een handbike rond de € 15.000,- tot € 20.000,- kost en ik door mijn handicap moet leven van een bijstandsuitkering was het voor mij natuurlijk niet financieel haalbaar om zelf een handbike aan te schaffen.
Via het Fonds Gehandicaptensport en Uniek sporten heb ik een aanvraag gedaan voor een electrisch ondersteunde Handbike. Deze is mij toegewezen, er is echter wel een eigen bijdrage van €250,- voor nodig.
Deze eigen bijdrage wil ik graag via deze crowdfunding proberen bij elkaar zien te krijgen, zodat ik de Handbike kan bestellen en kan beginnen met sporten!

Elke cent is welkom en daarvoor wil ik jullie bij deze dan ook alvast hartelijk danken!

Matchfunders

Laatste donateurs

Rst mobility solutions

Sponsoring

vrijdag 12 april 2024 07:41

€ 115,-
Frank

vrijdag 29 maart 2024 21:59

€ 50,-
Magic Nails

Heel veel succes 💪👍🏻

vrijdag 29 maart 2024 21:01

€ 25,-