Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Help SailWise aan een nieuwe RIB!

Onmisbaar voor de veiligheid van onze deelnemers.

Op het eiland Robinson Crusoe wordt veel gezeild in kleine bootjes. Een RIB is daar onmisbaar voor de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers die het water op gaan. Helaas is de huidige RIB oud en lek en moet er een nieuwe worden aangeschaft.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de boeg en de zon in het gezicht: zeilen geeft een ultiem gevoel van vrijheid. SailWise is al bijna 50 jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Dat doen we vanaf drie locaties in Nederland:

Tweemastklipper Lutgerdina (Enkhuizen, Noord-Holland)

Watersportcentrum It Sailhûs met de catamaran Beatrix (Elahuizen, Friesland)

Watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrecht, Noord-Holland)

Voor deelnemers van SailWise is watersporten veel meer dan alleen een leuke tijd op het water. De activiteiten hebben een positieve invloed op de zelfredzaamheid, het zelfvertrouwen en het accepteren en (opnieuw) leren kennen van het eigen lichaam van onze deelnemers.

Op en rond het water genieten onze gasten niet alleen van onvergetelijke, maar ook betaalbare vakantie. Deelnemers van onze zeilvakanties betalen maar zo'n 50% van de kostprijs. De meerkosten zijn voor rekening van SailWise.

Wat doe je als tegenprestatie

Als het ons lukt gaan we een filmpje maken om te laten zien dat een RIB onmisbaar is voor de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers die het water op gaan.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

100

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

700

Doelgroep

Sport(en)
Kanovaren
Zeilen
Suppen
Handicap(s)
Auditief (doof/slechthorend),Lichamelijk,Visueel (blind/slechtziend),Meervoudig,Verstandelijk,Chronische aandoening,Niet aangeboren hersenletsel
Leeftijdscategorie
Volwassenen

Social

Video's

Laatste donateurs

Jeroen Veldboer

Laatste stukje voor iets heel moois.

maandag 19 augustus 2024 11:57

€ 1.383,-

Anoniem

zondag 18 augustus 2024 22:49

€ 15,-

Martin Weerstand

zondag 18 augustus 2024 21:34

€ 25,-