Direct door naar content

Toolkit hulpmiddelen

Wij helpen je met een succesvolle actie

Als jij voor jouw eigen bijdrage van 15% (met een maximum van 250 euro) gebruik wilt maken van crowdfunding dan helpen we je hier op weg met een toolkit. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de eigen bijdrage zelf te betalen. Tijdens het doorlopen van jouw aanvraag voor een sporthulpmiddel kun je hierin een keuze maken.

1. VERTEL EEN DUIDELIJK EN AANSPREKEND VERHAAL

Het allerbelangrijkste bij crowdfunding is een aansprekend verhaal. Vertel duidelijk waarom je geld wilt ophalen en wat het doel is. Als het kan, maak je verhaal persoonlijk. Dat heeft de meeste impact. Vertel waarom jij het belangrijk vindt dat jouw actie wordt gerealiseerd. Waarom je een sporthulpmiddel nodig hebt. Wat sporten met je doet. Wat dat betekent voor je. Hoe aansprekender jouw verhaal, hoe makkelijker het voor een donateur wordt om te geven. De gunfactor speelt een grote rol. Mensen doneren omdat je een authentiek en oprecht verhaal vertelt. En wil je iets toevoegen aan je verhaal, dan plaats je gewoon een nieuw berichtje op je crowdfundingpagina.

2. VERSPREID DE BOODSCHAP, ONLINE EN OFFLINE

Alleen als mensen weten dat je aan het crowdfunden bent, kunnen ze geld doneren. Vertel het dus aan iedereen, online en offline. Gebruik al je social media kanalen en wees concreet in je berichtjes. Als het kan: creëer urgentie. ‘Ik heb nog twee weken de tijd om de financiering van mijn hockeyrolstoel rond te krijgen… Gebruik foto’s bij je posts. Beelden vallen meer op dan tekst. En natuurlijk: vraag vrienden, familie, kennissen, collega’s clubgenoten of wie dan ook om jouw posts te delen.

Ben je er dan? Nee. Nou ja, het zou kunnen. Maar beter is om je ook offline te laten gelden. Als je bij de kapper zit, de buren tegenkomt of aan het bellen bent met vrienden, begin over je crowdfundactie. Ga er even voor zitten. Je hebt zo tien ideeën bij elkaar wat je zou kunnen doen.

3. PLAATS REGELMATIG EEN POST

Probeer mensen bij je actie te betrekken. Dat doe je niet door één post te plaatsen, maar meerdere. En varieer, zowel wat de inhoud als het middel betreft. Vertel steeds iets nieuws, wat mensen nog niet weten en wat gelinkt is aan jouw doel. Gebruik een foto, afbeelding, video, presentatie of wat dan ook. Krijg je reacties op jouw berichten, reageer altijd en het liefst zo snel mogelijk. En analyseer. Door de statistieken van je posts te bekijken, kan je zien welke het goed doen bij je volgers en welke niet. Daar kun je weer van leren.

4. ZET ‘M OP, GA DOOR, HOU VOL!

Succesvol crowdfunden is vaak hard werken. Alleen een actie en een filmpje op een website plaatsen is niet genoeg. Je moet er echt wat voor doen. Je actie promoten, berichtjes plaatsen, donateurs werven, iedereen op de hoogte houden, enzovoort. Best pittig. Dat begrijpen we ook. En daarom steken we je graag een hart onder de riem: je bent goed bezig! Je verdient alle lof. En alle steun. Zet ‘m op, ga door, hou vol! En houd je einddoel voor ogen. Zie jezelf sporten! Dan wordt het makkelijker om vol te houden.

Wil je meer tips? Daar vind je makkelijk meer tips over hoe je van crowdfunden een succes maakt. En loop je ergens tegenaan of heb je advies nodig? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op!

Gebruik je online netwerk

Betrek zoveel mogelijk mensen bij je crowdfundingactie. Social media is daar bij uitstek een geschikt middel voor. Plaats berichtjes op Facebook, Instagram, LinkedIn… Plaats ook meerdere berichtjes. Ter inspiratie wat voorbeelden.

POST 1

[BASKETBALROLSTOEL]

Een basketbalrolstoel zodat ik mee kan doen! Help jij mij het benodigde bedrag ervoor bij elkaar te krijgen? Dat zou geweldig zijn! Dan kan ik meedoen in het team waar ook mijn vrienden in zitten. Vorig jaar waren ze tweede, dit jaar willen we eerste worden. Alvast hartelijk dank. Steun mij op <link>.

[SPORTPROTHESE]

Als ik kan sporten, gebeurt er iets moois. Ik word er blij van en het is ook nog eens goed voor mijn gezondheid. Wil jij mij helpen om geld op te halen voor mijn sportprothese? Daar zou je mij een groot plezier mee doen! Steun mij op <link>

POST 2

Ja, dat gaat lekker! Ik heb de helft van mijn streefbedrag opgehaald. Nu de andere helft nog. Dan kan samen met mijn team gaan strijden voor het kampioenschap. Wil je mij helpen met de laatste euro’s? Heel graag! Steun mij op <link>

POST 3

Ik ben er bijna! 90% van mijn streefbedrag is al binnen. Mijn sportprothese kan bijna besteld worden. Ik sta te popelen om aan het sporten te gaan… Help je mij met de laatste euro’s te verzamelen? Zou super zijn! Steun mij op <link>.

POST 4

Geslaagd, YES! Ik heb genoeg geld opgehaald om de basketbalrolstoel aan te schaffen. Volgend jaar sta ik in de basis van de competitie. Super! Iedereen die mij geholpen heeft: jullie zijn TOPPERS! Mijn dank is heeeel groot!

Zit jij in verschillende Whatsapp groepen? Betrek ze bij jouw actie en post een berichtje. En natuurlijk app je over je actie met vrienden, familie, kennissen, collega’s, ouders, noem maar op. Hieronder zie je drie voorbeeldberichtjes. Je kan natuurlijk ook meerdere berichtjes posten.

APP 1

Hoi, ik heb je hulp nodig. Ik zou heel graag mee willen trainen met het rolstoelbasketbal team hier uit de buurt. Ik heb alleen nog geen geschikte basketbalrolstoel. Vandaar dat ik een crowdfundingactie ben begonnen om dit voor elkaar te krijgen. Help jij mij mee om genoeg geld op te halen? Als je geeft wat je kan missen, ben je een HELD. Ga naar <link>. Dankjewel!

APP 2

Beste buren, zoals jullie weten is sporten echt genieten. Je word er blij van en het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Dat gun je toch iedereen? Helaas is het voor mij met mijn beperking bijna niet te doen zonder speciale sportprothese.  Vandaar dat ik een crowdfundingactie ben begonnen. Help je mee en maak je het mogelijk dat ik binnenkort kan sporten? Doneer op <link>. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Programma van:

Partners: