Direct door naar content

ONBEPERKT podcast #14

Aflevering 14

In de 14e aflevering van ONBEPERKT ontvangen Wilfred & Eva klimmer en entrepreneur Hein Noortman.

Eind 2016 is Hein door een fout in de zekering van 15 meter hoogte gevallen tijdens het klimmen in een klimhal. Hein was aan het oefenen om een berg te beklimmen. Tijdens deze val raakt hij zwaargewond. Na een coma van vijf weken wordt hij wakker en is hij, naast een volledig verbrijzeld gezicht, blind. Volgens de artsen zal Hein ook niet meer kunnen lopen, maar hier denkt hij zelf anders over.

Tegenwoordig zet Hein zich in voor de ontwikkeling van een hersenchip die blinden weer gedeeltelijk hun zicht teruggeeft. Een kostbaar project, maar iets waar Hein zich volledig in heeft vastgebeten. Al is het niet voor zichzelf, dan voor anderen. De ontwikkeling van deze hersenchip kost 6 miljoen euro. Daarom is Hein nu samen met Stichting Vrienden van het Herseninstituut een donatiecampagne gestart: Bring INsigh. Doneer via de link in onze shownotes.

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Wilfred Genee en Eva Eikhout een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar. 

De ONBEPERKT podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast en SoundCloud.

SHOWNOTES   

In deze aflevering hoor je onder andere de volgende onderwerpen voorbijkomen: 

Programma van:

Partners: