Direct door naar content

Rolstoelvoetbal met een beperking

Is rolstoelvoetbal iets voor jou?

Rolstoelvoetbal, ook wel Powerchair voetbal genoemd, is een aangepaste versie van het voetbal. Het is speciaal ontworpen voor mensen die in een rolstoel zitten. Deze sport biedt de mogelijkheid voor rolstoelgebruikers om de opwinding, teamwork en competitie van voetbal te ervaren, terwijl het spel rekening heeft gehouden met hun behoeften en mogelijkheden.

Rolstoelvoetbal voor mensen met een beperking

Rolstoelvoetbal maakt gebruik van speciale sportrolstoelen en heeft aangepaste regels om ervoor te zorgen dat het spel toegankelijk en competitief blijft voor alle deelnemers. Het is een inclusieve sport die openstaat voor mensen met verschillende fysieke beperkingen en niveaus van mobiliteit.

De voordelen van rolstoelvoetbal:

  • Teamwork en sociale interactie: Rolstoelvoetbal bevordert teamwork, communicatie en sociale interactie. Dat draagt bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden en het opbouwen van vriendschappen.
  • Tactisch inzicht: Voetballen is een tactisch spelletje, dus met deze sport ontwikkel je het tactische inzicht.
  • Competitieve uitdaging: Mocht competitie een grote motivatiebron voor je zijn, dan zit je rolstoelvoetbal goed. Er zijn namelijk mogelijkheden om deel te nemen aan wedstrijden en toernooien.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor rolstoelvoetbal in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

 

Vind je Unieke Sport

    Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
      Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
        Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen

        KNVB

        Voetbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De KNVB vindt dat mensen met een beperking ook van leuke activiteiten als voetbal moeten kunnen genieten en heeft onderscheid gemaakt in zeven aangepaste voetbalvormen. Niemand staat buitenspel. Daarom organiseert de KNVB bijvoorbeeld al ruim dertig jaar competities voor G-teams. Samen met Fonds Gehandicaptensport, ING, Voetbal International en PwC is het Passend-voetbalplan ontwikkeld. Zo geven deze partijen G-voetbal de aandacht die het verdient en stimuleren ze verenigingen om G-voetbal op te zetten.

        Programma van:

        Partners: