Direct door naar content
De crowdfundteller staat op ruim 2,5 miljoen euro! afbeelding nieuwsbericht

De crowdfundteller staat op ruim 2,5 miljoen euro!

12 juli 2024

Via Uniek Sporten Crowdfunding halen sportverenigingen en stichtingen eenvoudig geld op om meer mensen met een beperking in beweging te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld sportrolstoelen of framerunners financieren of geld inzamelen voor een sportkamp. Met de crowdfundteller laten we zien hoeveel geld door alle projecten samen sinds de start in 2021 al is ingezameld. Dat totaalbedrag is afgelopen maand weer flink gegroeid naar: € 2.503.715,86

Iedereen moet kunnen sporten. Dat is het doel van Uniek Sporten en dat maakt Crowdfunding mogelijk met financiering. Met alleen enthousiasme en energie van vrijwilligers ben je er helaas niet als club of stichting. Met Uniek Sporten Crowdfunding heb je het benodigde geld zo binnen. Het opzetten van zo’n crowdfunding is gratis, heel erg makkelijk en je begint al met een kickstart: vanuit Fonds Gehandicaptensport krijgt ieder goedgekeurd project namelijk al 20% van het benodigde bedrag. Als jouw project wordt uitgekozen door een matchfunder, krijg je nog een deel van het streefbedrag. Wil je weten hoe jij eenvoudig een crowdfundingcampagne aanmaakt? Dat gaat in drie stappen.

Afgeronde projecten

Het succes van Uniek Sporten Crowdfunding is terug te zien in de crowdfundteller die elke maand weer oploopt. Inmiddels staat die dus op 2,5 miljoen euro! De 475 afgeronde projecten hebben ruim 3300 mensen in beweging gekregen. Dat is al een mooi getal, maar als je ziet wat is bereikt met dat opgehaalde bedrag wordt het resultaat van Crowdfunding nog zichtbaarder. Daarom doen we weer een greep uit de afgeronde projecten:

Een driewielfiets voor Laura

Het leven van Laura (35) is door de de spierziekte neuralgische amyotrofie is in korte tijd flink veranderd. Ze is meer afhankelijk van anderen geworden en sporten is een uitdaging geworden. Haar grote droom was daarom om weer aan haar conditie te werken en haar zelfstandigheid terug te krijgen. “Zo ben ik uit bij de van Raam easysport uitgekomen. Een aangepaste fiets waarop ik zélf kan fietsen en de juiste houding heb zonder mijn spieren teveel te belasten. Ik ben Uniek Sporten dan ook enorm dankbaar dat ze mij helpen deze droom waar te maken”, zegt ze in haar aanvraag via Hulpmiddelen. De eigen bijdrage die nodig was na heeft ze inmiddels bij elkaar.

Een aankoppelhandike voor Mercedes

Ook Mercedes (31) heeft het laatste deel van de eigen bijdrage voor haar hulpmiddel via crowdfunding gefienancierd. Ze zit door verschillende aandoeningen in een rolstoel, maar wil graag weer actief bezig zijn. Een aankoppelhandbike is voor haar ideaal om weer aan haar conditie te werken. Dat het haar in amper vijf dagen is gelukt om het bedrag bij elkaar te krijgen, heeft haar overrompeld. Dat blijkt aan haar reactie op haar pagina. “Het besef dat dit mij echt gegund is en dat zoveel mensen hier aan hebben willen bijdragen moet nog even zinken. Echt, door jullie fantastische hulp gaat mijn wereld weer zoveel groter worden, dat betekent zo veel."

Een nieuw paard voor Stichting de Stalvrienden

Omdat er steeds meer ruiters met een beperking komen paardrijden bij de Stichting de Stalvrienden zijn ze al geruime tijd op zoek geweest naar een geschikt paard. Jess voldoet aan alle eisen die de stichting heeft. “Na een proefperiode van drie maanden kunnen we zeggen dat dit het paard is waar De Stalvrienden al die tijd naar op zoek is geweest! Inmiddels hebben al diverse ruiters met een beperking een ritje op Jess gemaakt en heeft ze al een groot aantal fans. We hopen nog vele jaren plezier te hebben van dit geweldige paard en nog meer ruiters met een beperking te kunnen laten paardrijden”, aldus het bestuur van de stichting.

Het Jan van Heerde Toernooi

SC Flevostar organiseert jaarlijks het Jan van Heerde Toernooi, een zaalvoetbaltoernooi voor G-voetballers. Het is elk jaar weer een hoogtepunt voor de vereniging. “Ondanks dat we er behoorlijk druk mee zijn, geeft het enorm veel voldoening dat we zoveel sporters en toeschouwers een mooie dag bezorgen”, schrijven aanvragers. Het benodigde bedrag van 2300 euro was zo opgehaald met crowdfunding.

Ook financiering nodig?

Deze mooie projecten gingen je de afgelopen maand al voor. Heeft jouw club ook financiële ondersteuning nodig? Wacht dan niet en start vandaag nog met de aanvraag van een crowdfundingproject. Hier lees je hoe dat werkt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: