Direct door naar content
Vind je favoriete paralympisch sport in de Sportzoeker! afbeelding nieuwsbericht

Vind je favoriete paralympisch sport in de Sportzoeker!

22 september 2024

Tijdens de Paralympische Spelen in Parijs werd in 22 sporten gestreden om het eremetaal. Wist je dat al deze sporten ook te vinden zijn in de Uniek Sporten Sportzoeker? Daar vind je in een paar klikken uit waar je jouw favoriete paralympische sport bij jou in de buurt kunt doen. Dus als je na het zien van de beelden van het handbiken, boccia of paardrijden denkt: dat wil ik ook!? Zoek dan niet verder en begin morgen met jouw (nieuwe) sport!

Nederland behaalde in Parijs maar liefst 56 medailles in acht sporten. Dat zijn allemaal sporten die jij ook kunt gaan doen. Wil je bijvoorbeeld net als Fleur Jong vliegen op blades in het atletiek? Of zoals Jetze Plat je armen gebruiken in het handbiken, wheelen en de paratriatlon? Dat kan gewoon! Ook als je een visuele beperking hebt, valt er genoeg te ontdekken. Je kunt bij veel wielerverenigingen in Nederland bijvoorbeeld beginnen met tandemwielrennen. Zo is onze ambassadeur Tristan Bangma ook begonnen.

Zwemmen en rolstoeltennis

In het zwemmen heeft TeamNL ook veel medailles behaald. In ons land heb je veel zwemverenigingen waar je met een beperking goed begeleid wordt. Dat geldt ook voor de sport van Niels Vink en Diede de Groot: rolstoeltennis. Die sport kun je bij veel tennisclubs uitproberen in een inclusieve omgeving waar je ook met leden zonder beperking kunt spelen. In de sport van Kelly van Zon, waar zij voor de vierde keer op rij het goud pakte, is dat net zo. In het tafeltennis zijn goede voorbeelden van gemengde verenigingen te vinden.

Nog veel meer sporten

Het leuke aan de Paralympische Spelen is dat je ook beelden ziet van sporten die je niet zo vaak ziet. Ook die sporten vind je in onze Sportzoeker. Wat dacht je bijvoorbeeld van taekwondo, schermen of boogschieten? In de Sportzoeker vind het allemaal, want daar staan meer dan 175 sporten verzameld. Waar je nog op: klik snel door en vind jouw sport!

Foto: Ilse Schaffers

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: