Direct door naar content
Sport van de week: Padel! afbeelding nieuwsbericht

Sport van de week: Padel!

06 oktober 2024

Op zoek naar een nieuwe of andere sport die past bij jouw beperking of aandoening? Kijk dan zeker eens in de Sportzoeker: daar vind je meer dan 175 sporten en 4350 clubs. In dat complete aanbod vind je ook allerlei nieuwe sporten. Een goed voorbeeld is de sport van deze week: Padel!

► Check direct waar je deze sport bij jou in de buurt kunt doen via ga de Sportzoeker.

Padel is al jaren een razend populaire sport in Nederland. In bijna elke gemeente in Nederland heb je padelbanen bij tennisverenigingen of indoor padelcentra. Maar wist je dat je deze sport ook heel goed kunt doen met een beperking?

Lekker padellen

Padel lijkt heel erg op tennis en squash, maar is toch net even anders. Het grote verschil is dat je de glazenwand rond een padelbaan van 10 bij 20 meter ook mag gebruiken om de bal tegenaan te laten stuiteren. Je speelt deze sport één tegen één of als dubbelduo. Het leuke aan padel is dat je heel snel rally’s kunt spelen doordat het makkelijk is te leren. Het is vooral een leuke sport die je met vrienden kunt doen ongeacht hun niveau of balgevoel.

Rolstoelpadel

Een van de mogelijkheden om padel met een beperking te doen is rolstoelpadel. Hierbij gebruik je net als bij rolstoeltennis een speciale sportrolstoel die extra wendbaar is. Als je voor het eerst op een padelbaan komt dan zal je even moeten wennen aan het rollen en het vasthouden van je racket, maar dat is zo geleerd. Ook een voordeel aan padel: de ondergrond is hard en gelijk, wat ook lekker rolt! De meeste padelbanen zijn bij de aanleg ook al rolstoeltoegankelijk gemaakt.

G-padel

Ook met een verstandelijke beperking of bijvoorbeeld autisme spectrum stoornis kun je met padel beginnen. Speciaal voor deze groep is G-padel ontwikkeld. Hierbij staan plezier en enthousiasme voorop en wordt gezorgd voor extra begeleiding om alles goed en geduldig uit te leggen. Je kan zo op een laagdrempelige manier op je eigen niveau aan je conditie werken. Bij padel ben je vooral lekker bezig met een leuk balspelletje en je maakt ook nog eens nieuwe contacten.

Heb jij al zin gekregen om lekker te gaan padellen? Kijk dan snel op de pagina over padel voor alle informatie en een locatie bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: