Direct door naar content
Maak kennis met onze finalisten: verstandelijke of meervoudige beperking afbeelding nieuwsbericht

Maak kennis met onze finalisten: verstandelijke of meervoudige beperking

14 oktober 2024

Het is zover: de finaleronde van het Uniek Sporten Talent 2024 voor de categorie verstandelijke of meervoudige beperking is begonnen! Tot 28 oktober 12.00 uur kan jij meebepalen wie deze titel, met bijbehorende prijs, in de wacht sleept. Dat doe je door je stem uit te brengen op jouw favoriete sporttalent. Dat kan één keer per categorie. De sporttalenten zijn namelijk onderverdeeld in drie categorieën: lichamelijke of zintuiglijke beperking, verstandelijke of meervoudige beperking en teams.

Om je een handje te helpen bij jouw keuze, hebben we hieronder de vier finalisten in de categorie verstandelijke of meervoudige beperking op een rij gezet. Klik op de linkjes over de verhalen om het hele artikel te lezen en je stem uit te brengen.

Daan ten Bokkel
‘Het grootse cadeau is de reis die ik maakte’

Zwemmen, fietsen op de duofiets, rennen in de racerunner of fitnessen. De negenjarige Daan ten Bokkel, die te vroeg geboren werd en daardoor hersenschade heeft, vindt alles leuk. Maar paardrijden vindt hij het allermooiste om te doen. “Die sport maakt mijn leven zoveel mooier. Het geeft me een gevoel van vrijheid en verbondenheid.”

Klik hier voor Daans hele verhaal

Laura van der Kooij
"Ik ben niet anders, ik kan het ook!"

Laura van der Kooij (24) wil graag plezier maken in het leven. Ze heeft het syndroom van Down, maar dat ziet ze niet als een beperking. Ze kijkt liever naar creatieve manieren waardoor ze iets wél kan. Sport is voor haar een goed voorbeeld van de mogelijkheden die je hebt met een beperking. Doordat ze daar zelf veel voordelen uithaalt, wil ze anderen ook laten zien dat sport je heel veel kan brengen.

Klik hier voor Laura's hele verhaal

Matthieu Roessink
Sport brengt Matthieu avonturen waarvan hij nooit had durven dromen

Matthieu Roessink (20) heeft de letter L drie keer hoog in het vaandel staan: ‘leef, leer en lach’ is zijn levensmotto. Daarnaast gaat hij graag de uitdaging aan. Momenteel traint Matthieu, samen met zijn vader, voor de 1/8 triatlon: 20 banen zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Ooit hoopt hij zijn grote droom te verwezenlijken: deelnemen aan de World Summer Games van de Special Olympics. Uiteraard met een lach op zijn gezicht.

Klik hier voor Matthieus hele verhaal.

Robin Gerritsen
"Probeer zo veel mogelijk vrienden te maken op en naast de mat"

Het mooiste van judo volgens Robin Gerritsen? Op de mat hard vechten met je tegenstanders, maar daarbuiten vrienden zijn die elkaar alles gunnen. Die instelling tekent de vriendelijke Robin. Aan ruzie heeft hij een hekel. Vrienden maken en sociaal zijn, daar draait het om vindt hij. En om judo natuurlijk. Zijn grootste droom? Wereldkampioen worden.

Klik hier voor Robins hele verhaal.

Uniek Sporten Talent wordt mede mogelijk  gemaakt door AON Talent Foundation en Crowe Foederer.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: